Search
Zonbespaart

Zonnepanelen

Kiest u voor zonnestroom?

Dan kunt u rekenen op zonnepanelen van topkwaliteit. En dat is pas het begin. Wij zijn het installatiebedrijf in uw regio. Dankzij onze jarenlange ervaring, kwalitatieve producten en vakmanschap leveren wij u een mooi systeem dat jarenlang meegaat.

Uw systeem terugverdienen 

U kiest natuurlijk niet voor niks voor zonnestroom. Het levert u nogal wat op. Maar wanneer heeft u uw systeem nu echt terugverdiend? Als u bij ons een vrijblijvende offerte aanvraagt, vermelden we hierin ook de verwachte opbrengst, met berekening. Zo weet u precies vanaf welk moment u geld gaat overhouden.

Offerte op maat

We werken met een vrijblijvende, uitgebreide offerte op maat. Er staat een uitgebreide besparingsberekeningen in, hierin wordt de verwachte opbrengst vermeld. Zo weet u precies vanaf welk moment u uw zonnepanelen terugverdient. Daarnaast staat er informatie in over onze service- en schoonmaakabonnementen en informatie over BTW-teruggave. U vindt ook een overzicht van uw daksituatie waarbij de zonnepanelen zijn ingetekend. Duidelijk en overzichtelijk.

Service

Naast het informeren over en installeren van zonnepanelen bieden wij ook een service- en schoonmaakabonnement. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw zonnepanelen in goede staat blijven. U vindt meer informatie bij onze diensten.

Salderingsregeling

Stroom die uw zonnepanelen opwekken, maar die u zelf niet gebruikt, levert u aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling krijgt u net zoveel voor de geleverde stroom als wanneer u stroom afneemt van het energiebedrijf. Naar verwachting wordt de salderingsregeling in 2025 afgebouwd, maar zonnepanelen blijven wel een goede investering. Lees er meer over via: milieucentraal.nl

Welke type en merken

Wij bieden verschillende merken en type zonnepanelen en omvormers voor thuis maar ook voor bedrijven. Wij hebben zonnepanelen voor elke toepassing. Via Libra Energie, VDH Solar, Alius en Navetto bieden wij de volgende merken, zo is er altijd een zonnepaneel of omvormer die bij uw situatie past.

Nieuw: Taylor. zonnepanelen

Deze zonnepanelen genereren meer vermogen en bieden geavanceerd inzicht in uw zonne-energiesysteem.

 

taylor. zonnepanelen optimaliseren individueel het vermogen per cell string, wat tot 20% meer energie kan opleveren.

SUNNed
Zonbespaart is aangesloten bij SunNed. SunNed is een samenwerkingsverband van meerdere installatiebedrijven, die samen 100% eigenaar zijn van het collectief. Daardoor kunt u zeker zijn van de kwaliteit die wij bieden.
Installq
Wij zijn lid van InstallQ. Veilige installaties van goede kwaliteit: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ. Door het beheren van een breed scala aan kwaliteitsregelingen voor de totale installatiesector, erkennen zij installatiebedrijven.
Wij Techniek
Wij zijn aangesloten bij Wij Techniek. Zij werken aan de ontwikkeling van álle mensen in de technische installatiebranche in samenwerking met de vakbonden CNV Vakmensen, De Unie, FNV Metaal en werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland.

Zelf het rendement berekenen

U wilt het maximale uit uw zonnepanelen halen. Voor de ideale plaatsing van de zonnepanelen zijn verschillende factoren van belang, zoals het dakoppervlakte en de oriëntatie op de zon. 

Serie- of parallel geschakeld

Zonnepanelen kunt u serie- of parallel geschakeld laten plaatsen op uw dak. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Serie geschakeld
Bij serie geschakelde zonnepanelen zijn de panelen onderling met elkaar verbonden. Daardoor is het minder functioneren van één paneel bepalend voor de opbrengst van alle zonnepanelen in de serie. Als een zonnepaneel in de schaduw ligt of minder zonnestraling krijgt, gaat dat ten koste van de gehele opbrengst van de andere panelen.
Parallel geschakeld
Parallel geschakeld houdt in dat elk zonnepaneel zijn eigen optimizer bevat. Hierdoor zijn de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar. Als er dan een paneel minder zonlicht krijgt, gaat het niet ten koste van de opbrengst van de andere panelen. U haalt daardoor altijd het optimale rendement uit al uw zonnepanelen.

Welk systeem werkt voor mij?

De keuze voor serie- of parallel geschakeld, hangt af van uw daksituatie. Denk bijvoorbeeld aan objecten op en rondom uw dak en de hellingsgraad van uw dak. Liggen alle zonnepanelen op hetzelfde dak en valt er geen schaduw op? Dan is serie geschakeld geschikt voor uw dak. Maar komt er wel eens schaduw op één of meer van de zonnepanelen dan is parallel geschakeld verstandiger. Informeer bij ons welke optie het beste is voor op uw dak.

0% btw-tarief op levering en installatie (per 2023)

Per 2023 is niet alleen de levering van de zonnepanelen zelf belast met 0%, maar ook alles wat nodig is voor de installatie en het werkend maken van de PV-installatie, zoals het aanleggen van kabels, aanpassen/ombouw van de meterkast, de levering van elektrakabels, omvormers, montagemateriaal, voorrijkosten, zonnepaneelsteunen en optimizers.

BTW 21%

Het 0% btw-tarief geldt niet voor dienstverlening die niet direct noodzakelijk is voor het goed laten functioneren van de zonnepanelen, zoals het installeren van een warmtepomp of een accupakket. Ook de versteviging van een dak valt hier niet onder. Het btw-nultarief is niet bedoeld voor zonnecollectoren die zonlicht in warmte omzetten. Combiproducten met geïntegreerde zonnecellen, zoals PVT-panelen, zonneramen of zonwering blijft 21% belast.

Woning: “op of nabij”

De woning moet een woonfunctie hebben. Vakantiewoningen vallen hier ook onder. Met “onmiddellijke nabijheid” wordt bedoeld dat het btw-nultarief ook geldt voor plaatsing van zonnepanelen op een schuur, garage, tuin of uitbouw, zoals deze tot de woning behoren.

Facturatie scenario’s: wanneer 21% en wanneer 0% BTW?

Hierbij een praktisch overzicht.

Facturatie scenario’s: wanneer 21% en wanneer 0% BTW?
Facturatie scenario’s: wanneer 21% en wanneer 0% BTW?

BTW-teruggave

Sinds 2013 ontvangen particuliere huiseigenaren de BTW terug op hun zonnepanelen. Op het moment dat u een dienst levert waarvoor u een vergoeding krijgt, bent u ondernemer. Dat geldt dus als u energie terug levert aan het net. Om deze reden kunt u uw BTW terugkrijgen op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen. Zonbespaart treedt via SunNed namens u in contact met de Belastingdienst om zo de BTW teruggave voor u te verzorgen. Doet u mee met een gemeentelijke zonnepanelen actie? Dan wordt de BTW teruggave verzorgd door de BTW Centrale. Beide partijen kunnen ook de aanmelding bij ‘Energie leveren’ voor u regelen. 

Energie-investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers

Heeft u een bedrijf en investeert uw bedrijf in een bedrijfsmiddel dat zorgt voor minder CO2-uitstoot? Bijvoorbeeld zonnepanelen. Dan kunt u gebruik maken van de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit verlaagt uw fiscale winst. Meer informatie vindt u hier.

Meer informatie

Wij helpen u graag verder met advies en een vrijblijvende offerte op maat. Neem direct contact met ons om een afspraak in te plannen.

Mededeling

Vanaf 1 januari 2024 is Zonbespaart overgedragen aan de Saman Groep.

Voor onze regio houdt Saman voorlopig kantoor bij Zonbespaart in Heemskerk.